Už na konci února čekají brněnské děti jarní prázdniny. Jak je smysluplně zabavit a připravit pro ně dobrodružný program, na který jen tak nezapomenou? Přihlaste je na některý z příměstských táborů Lipky.
Vaše dítě může prožít nezapomenutelný týden na některém ze čtyř brněnských pracovišť školského zařízení Lipka. Na pracovišti Lipová, které sídlí v Pisárkách, se například z dětí na týden stanou hledači pokladů. Dokážou najít v přírodě, ale také v uličkách města podle mapy potřebné indicie, které je dovedou až k pokladu? Na pracovišti Kamenná v Kamenné kolonii se zase děti jako archeologové vydají hledat Ötziho, tajemnou mumii nalezenou v horách na hranicích Rakouska a Itálie. Bude jejich badatelská mise úspěšná? Také soběšické Jezírko chystá nabitý program – děti se na pomyslných hřbetech slonů vydají přes Alpy ve stopách legendárního vojevůdce Hannibala! Zajímá vás, jaký konec budou mít tyto příběhy? Nechte své děti, aby se staly jejich součástí a bylo i na nich, jak to všechno dopadne!
Všechny tábory Lipky jsou zaměřeny především na aktivní pobyt venku, poznávání přírody i světa okolo nás a spolupráci celé skupiny dětí. Malí účastníci ve věku od 7 do 13 let si ale užijí také spoustu tvoření, her, legrace a napětí. „Nejvíc se mi líbilo, když jsme pomáhali doktoru Watsonovi hledat s GPSkou klíče od kufru, ve kterém jsme mysleli, že bude ukradené pouzdro,“ vzpomíná osmiletý Honzík na letní příměstský tábor, kde si děti hrály na detektivy. Plán na jarní prázdniny má Honzík prý už jasný, týden chce strávit na Lipce.
Přehled všech táborů Lipky, které se konají v době jarních prázdnin – tedy od 29. února do 4. března 2016 – najdete na www.lipka.cz/tabory.