06 Slovo místosatarosty foto stromHavarijní kácení na Palackého náměstí
Musím se přiznat, že tentokrát se mi můj pravidelný příspěvek nepíše vůbec lehce. Při pravidelné kontrole zdravotního a bezpečnostního stavu stromů v naší městské části bylo bohužel zjištěno, že javor v parku na Palackého náměstí velmi rychle ztrácí svou kondici. Urychleně jsme tedy zadali znalecký posudek, který bohužel obavy pracovníků našeho odboru životního prostředí potvrdil. Posudek jasně uvádí, že zdravotní stav stromu je významně narušený, na kmeni jsou patrné symptomy rozsáhlého napadení dřevní houbou. Odolnost proti vyvrácení je tak na úrovni havarijního stavu, je poškozen i kořenový systém. Posudek jasně doporučuje bezodkladné odstranění stromu z důvodu nevyhovující provozní bezpečnosti.
Javor roste hned u autobusové zastávky na velmi frekventovaném místě, proto jsme v zájmu zachování bezpečnosti nás všech přistoupili k jeho odstranění. V rámci připravované revitalizace parku bude tento strom adekvátně nahrazen.
Děkuji Vám všem za pochopení a přeji hezké léto a prázdniny.

 

06 Slovo místostarosty foto senioři 1Sportovní a společenské setkání seniorů
V sobotu 16. 6. se na ZŠ Novoměstská sešli senioři z naší městské části a z Komína na již tradičním sportovním klání, které i letos mělo příjemný průběh a nezbytný společenský rozměr. Všem zúčastněným moc děkuji za vytvoření přátelské atmosféry, a dovolte, abych za pomoc při organizaci zvláště poděkoval paní Boženě Trnkové, vedoucí sociálního odboru ÚMČ, a panu Mgr. Josefu Jelínkovi, řediteli ZŠ Novoměstská, který nám ve škole poskytl skvělé zázemí.

 

ReneCernyFMgr. René Černý, místostarosta