07 Přednášky foto Dušan procházkaVážení senioři, radnice městské části pro Vás od příštího roku plánuje pořádat každý měsíc přednášky s cestopisnou tematikou.

V lednu a únoru se všichni přátelé cestování mohou těšit na netradiční zajímavé přednášky brněnského cestovatele Dušana Procházky. Upravíme zasedací sál naší radnice na námořní loď a budeme proplouvat Středomořím. Na každé z přednášek nám kapitán představí pět destinací, které představují soubor ostrovů, měst nebo pobřežních letovisek – a to pokaždé z jiné země. V lednové „Středomořské plavbě“, jak se akce nazývají, to budou italské Benátky, chorvatský Zadar, řecký ostrov Rhodos, španělská Mallorca a centrum Azurového pobřeží, francouzské město Nice. Na každé přednášce mimo jiné uvidíte i fotografické obrazy a mapové podklady, které autor přivezl z jednotlivých míst, a poslechnete si i zajímavé historky a informace.
Dušan Procházka je brněnský cestovatel, průzkumník a fotograf. Navštívil kolem 50 ostrovů a 60 destinací. Podnikl 90 výprav, 212 letů, uspořádal 80 výstav a vydal 15 knižních titulů. Občas ho můžete slýchávat v Rádiu Krokodýl, pro které připravil na 60 reportáží. Mezi jeho největší výstavy patřilo 11 prezentací na brněnském letišti, které zhlédly přibližně 3 mil. cestujících.
Dana Filipi, místostarostka

07 Středomořska plavba I.