fotka starosty oříznutáVážení spoluobčané,

na prvním místě Vám chci poděkovat za účast u voleb do Zastupitelstva města Brna a do Zastupitelstva MČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora. Účast přes 49 procent byla o více než 7 procent nad celobrněnským průměrem a prakticky stejná jako před čtyřmi lety. Na naší čtvrti nám záleží, z čehož mám obrovskou radost.

Rovněž mi dovolte poděkovat Vám za podporu mé osoby a kandidátní listiny ČSSD Vaši starostové, kterou jsem vedl. Po čtyřech letech jsme opět dosáhli výsledku přes 31 procent, což nám přineslo sedm mandátů a možnost být lídrem při sestavování koalice pro následující čtyři roky. Protože i ostatní strany dosavadní radniční koalice dosáhly výsledků podobných s rokem 2018, je zřejmé, že si většina voličů přeje pokračování stávající spolupráce. S naším týmem jsme tedy z pozice vítěze voleb začali vést povolební vyjednávání v tomto duchu. Současně bych chtěl svým dosavadním koaličním partnerům poděkovat, že se odmítli podílet na snahách o obejití vítěze voleb, které se bohužel tentokrát nevyhnuly ani naší městské části.

Ustavující zasedání zastupitelstva, na kterém zastupitelé volí starostu, místostarosty a další členy rady, připadá na druhou polovinu října. O konečném složení vedení městské části budu informovat co nejdříve na sociálních sítích a v prosincovém čísle ŘEČI. Vedení naší čtvrti musí být pro následující čtyři roky silné a jednotné, nečekají nás lehké časy.

01 Slovo starosty foto 1Běžný pracovní život se nezastavuje ani v době voleb. Jsem rád, že se nám ještě letos podařilo dokončit revitalizaci dvou dětských hřišť, konkrétně v ulicích Jandáskova (u tenisových kurtů na Mokré Hoře) a Kubova. Už tak poměrně hustá síť hřišť tím byla rozšířena o lokality, které dosud nebyly zcela pokryty.

01 Slovo foto 2 na šířkuPo roce máme také možnost opět hlasovat o návrzích na zlepšení prostředí ve městě Brně prostřednictvím tzv. participativního rozpočtu města. Naše městská část má letos želízko v ohni v podobě projektu s názvem „Lesopark pod řečkovickým hřbitovem“. Cílem je upravit a zkrášlit veřejné prostranství pod řečkovickým hřbitovem, nad bytovými domy v ulicích Kárníkova a Bří Křičků. Zachována bude stávající zeleň a vysadí se další nové stromy. Směrem ke vstupní bráně na hřbitov se počítá s lipovou alejí, v zadní části pak s ovocnými stromy. Kultivovanější podobu má dostat také vstupní prostor na hřbitov a přilehlé parkoviště. Celý návrh je v souladu se záměrem městské části, na který je momentálně dokončována projektová dokumentace. Pojďme prosím podpořit tento záměr na stránce https://paro.damenavas.cz/, řekněme o něm svým přátelům a známým. Každý tak můžeme svým dílem pomoct k získání dalších peněz nad rámec rozpočtu pro zkvalitnění veřejného prostoru v Řečkovicích a Mokré Hoře.

Marek Viskot
Váš starosta