fotka starosty oříznutáVolných míst ve školce přibude, v září otevíráme novou třídu

Vážení spoluobčané,

vytváření podmínek pro předškolní vzdělávání našich dětí je jednou z mých dlouhodobých priorit. Mám proto velkou radost, že se podařilo splnit slib, který jsem dal před dvěma lety. Tím slibem bylo zahájení stavby nové třídy mateřské školy při stávající školce v Měřičkově ulici. Ve velice optimistické variantě jsem si přál třídu otevřít už v září 2022. Podařilo se.

Stavební firma začátkem dubna předala dokončenou budovu, jejíž přízemí je vyčleněno pro novou třídu. Nadstandardem je víceúčelový herní sál v patře. Rozšíří možnosti školky ve výuce, je využitelný pro pohybové, kulturní i další aktivity. Paní ředitelka navíc počítá i s pronajímáním těchto prostor v odpoledních hodinách, například za účelem cvičení veřejnosti.

Nejpozději začátkem května se bílá fasáda budovy dočká oživení v podobě barevných maleb. Kompletní nábytkové vybavení bude instalováno koncem května. Součástí stavby je i extenzivní zelená střecha, na kterou jsme získali dotaci z rozpočtu města. Děkuji tímto vedení města Brna za finanční podporu celé akce, kterou bychom pouze z rozpočtu městské části v žádném případě neufinancovali.

01 Slovo starosty foto 1Ve snaze o zvyšování kapacit našich mateřských škol neustáváme ani do budoucna. Obdobný projekt jako v Měřičkově je realizovatelný také v případě školky ve Škrétově ulici. Zde bychom rádi v příštím roce začali zpracováním potřebné dokumentace.

Marek Viskot
Váš starosta

01 Slovo starosty foto 2