fotka starosty oříznutáVážení spoluobčané,

návrh rozpočtu na rok 2022 obsahuje několik nových investic, které rozjíždíme. Příkladem je záměr vybudovat ledovou plochu pro bruslící veřejnost na Horáckém náměstí. Na letošek máme vyčleněny prostředky na zpracování projektové dokumentace. Jedná se o zadání nového projektu, kterým je plnohodnotné kluziště. Nemám na mysli umělý povrch, který je nově otevřený například v sousedních Medlánkách, ale skutečnou ledovou plochu. Zájem o bruslení v naší čtvrti je totiž patrný dlouhodobě a vygradoval během loňské zimy, kdy bylo po několik týdnů možné bruslit na vodní ploše v Zamilovaném hájku. Bylo to určitě romantické, ale zároveň maximálně odkázané na počasí. Výstavbou nové lední plochy bychom nebyli v zimě tolik závislí na přírodě a na jaře či v létě by mantinely zůstávaly jako součást hřiště s umělým povrchem, například na hokejbal nebo bruslení na inlinech. Jako vhodné místo se nabízí asfaltová plocha na Horáckém náměstí.

01 Slovo starosty vizualizace 1

01 Slovo starosty vizualizace 2Pokračujeme také ve zvelebování našich zelených ploch a po nedávných úpravách Palackého nebo Nového náměstí připravujeme další revitalizace či zcela nové parky. V rozpočtu se počítá se zpracováním projektové dokumentace na nástupní prostor a park před řečkovickým hřbitovem. Rovněž chceme mít připraven projekt parku „Rokle“ v prostorách bývalé cihelny na hranici s Medlánkami.

Více než sedmnáct tisíc hlasujících Brňanů rozhodlo, že mezi podpořenými projekty participativního rozpočtu města se dostaly tři nápady z naší městské části. Vzhledem k tomu, že se dostalo na celkem třináct projektů z celého Brna, jsou Řečkovice a Mokrá Hora vítězem letošního ročníku. Nejvýše se umístil návrh Michala Polanského a našeho místostarosty Filipa Hrůzy „Oázy zeleně v Řečkovicích, Mokré Hoře a Medlánkách“. Uspěl také Petr Bořecký s nápadem „Zamilovaný hájek budoucím generacím“, následován „Řečkovickou cyklostezkou“ Tomáše Marka. Vybojovali jste přes 8 miliónů korun, které budou směrovány do naší čtvrti. Gratuluji navrhovatelům a děkuji všem, kteří se zúčastnili.

S přáním úspěšného vstupu do nového roku
Marek Viskot
Váš starosta