Dáme na vás jde do finále! Do letošního ročníku participativního rozpočtu, na který je vyčleněno 35 milionů korun, postoupilo celkem 67 projektů. Nenechte tedy nic náhodě a hlasujte pro vámi vybrané projekty.

Za městskou část Brno-Řečkovice a Mokrá Hora se do hlasování dostaly tři projekty. Prvním z nich je Zamilovaný hájek budoucím generacím, který navrhl pan Petr Bořecký za účelem „revitalizace oblíbeného Zamilovaného hájku jako celku“. Dalším projektem jsou Oázy zeleně v Řečkovicích a Medlánkách. Navrhovatel Michal Polanský by rád vytvořil místo pro setkávání plné života a inspirace a také dbá na to, aby byla zeleň zalévána dešťovou vodou. Třetí je projekt s názvem Řečkovická cyklostezka od navrhovatele Tomáše Marka – má za cíl zpevnit a srovnat povrch cyklostezky a opravit i kovový mostek přes Ponávku.

Z participativního rozpočtu Dáme na vás vzešly v Řečkovicích již dva projekty, a to Obnova topolové aleje v Řečkovicích od výše zmíněného navrhovatele Michala Polanského a Nová krytá sportovní hala v Řečkovicích, jehož navrhovatelem byl pan Petr Lesenský. Aktuálně se zde také realizují dva vítězné projekty z minulých ročníků – Řečkovický HRáj a ZAMILEC – dětské hřiště a sportoviště.

Nyní máte možnost znovu rozhodnout o svém okolí. Hlasujte proto od 1. do 30. listopadu na webu damenavas.brno.cz nebo pomocí full účtu na brnoid.cz. Kdo preferuje osobní kontakt, může hlasovat v kanceláři Odboru participace na ulici Husova 12 nebo letos poprvé na náměstí Svobody při každoroční výstavě projektů, a to od 1. do 5. listopadu, kde budou koordinátorky osobně a rády vám s hlasováním pomohou.

Pro projekty můžete hlasovat, pokud jste starší 18 let a máte trvalý pobyt v Brně. K dispozici máte 5 hlasů kladných a 2 hlasy záporné. Ty můžete podle svého uvážení rozdělit mezi jednotlivé projekty v hlasovací galerii. Jednomu projektu je možné udělit až 2 hlasy kladné a 1 záporný.

Rozhodněte, jaké projekty město zrealizuje.

Ing. Linda Seitlerová
Dáme na vás
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.