21 charita RemiProtože jediný způsob, jak v letošní sportovní sezoně sledovat basketbalová utkání byl prostřednictvím online přenosů, rozhodlo se vedení KP Brno spojit příjemné s užitečným a na podnět dlouholeté opory a zapálené ekoložky Veroniky Remenárové zorganizovat dobročinný projekt, který proběhl na úplný konec ne zcela vydařené „covidové“ sezóny.

Jednalo se o prodej tzv. virtuálních vstupenek na domácí zápasy o bronzové medaile v rámci brněnského derby Královo Pole – Žabiny v hodnotě 100,- až 1000,- Kč. Utkání proběhlo v městské hale Vodova a v síti Ticketportal se prodalo přes 60ks vstupenek v zaokrouhlené hodnotě 10.000,- Kč.

Vybraná částka byla po skončení sezony věnována brněnské neziskové environmentální organizaci Prales dětem, jejímž cílem je monitorování a ochrana přírody i zvířat v ní žijících a to nejenom na území ČR, ale také v zahraničí. Jejich momentálně běžící monitorovací programy v Česku, na Slovensku a v Indonésii, chtějí rozšířit o další program – Oko jaguára na Kostarice. Přispěním do této sbírky z pohodlí domova se pomůže lidem v terénu chránit naše životní prostředí. Více konkrétních informací nejenom o tomto projektu najdete na webové stránce www.justicefornature.org

„Sama som pod touto organizáciou bola na dobrovoľníctve v lete 2019 na Sumatre, kde som na vlastné oči videla, čo táto malá česká neziskovka dokáže. To ma motivovalo pomôcť im takýmto spôsobom v ich ďalšej práci aj na Kostarike," objasnila propagátorka této akce Veronika Remenárová.

Richard Foltýn – generální manažer basketbalového klubu KP Brno, člen zastupitelstva a předseda sportovní komise rady MČ