23 Nový sportovní park fotoV sobotu 6. 6. 2020 byl za účasti primátorky statutárního města Brna Markéty Vaňkové, náměstka Petra Hladíka, radních Petra Kratochvíla a Marka Fišera i řečkovického zastupitele a člena komise RMB pro tělovýchovu a sport Richarda Foltýna slavnostně zahájen provoz Sportovního parku na brněnském výstavišti, kde si může široká veřejnost každý den od 9:00 do 20:00 hodin (vstup branou číslo 7) vyzkoušet basketbal, stolní tenis či sportovní novinku stolní nohejbal.
V prvních dnech bylo rušno zejména na několika basketbalových plochách, které si při doprovodných akcích vyzkoušela také nová posila KP Brno Kája Fadrhonsová i velký řečkovický mládežnický talent Dominica Hynková (viz foto vlevo).
Sportovní plochy na BVV doplňují do konce srpna také prostory na volejbal, florbal a další disciplíny ve venkovním areálu Vodova.

Richard Foltýn – člen zastupitelstva MČ a předseda komise sportu RMČ

 

Anketa Sportovec roku MČ

Slavnostní vyhlášení oblíbené ankety Sportovec roku MČ bylo sice kvůli pandemii koronaviru po předchozím přesunutí nakonec úplně zrušeno, ale nejlepší sportovci, trenéři, funkcionáři a družstva za rok 2019 o svoje ocenění nepřijdou.
Komise sportu RMČ jako pořadatel této akce totiž na svém květnovém zasedání přijala usnesení, ve kterém spojuje nevyhlášený ročník 2019 se současným (částečně přerušeným) ročníkem 2020. V březnu 2021 tak budou osobní i týmová ocenění přebírat vybrané sportovní osobnosti za oba roky dohromady.

Richard Foltýn – člen zastupitelstva MČ a předseda komise sportu RMČ