07 Výstava obrázekDruhá polovina června bude v Galerii Na radnici v prostorách ÚMČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora patřit výstavě s názvem POD POVRCHEM - PROBLÉM? CHYBA?, na níž představí své závěrečné práce žáci výtvarného oboru Základní umělecké školy Vítězslavy Kaprálové z Brna-Králova Pole.
Ve svých výtvarných projektech se celkem 23 absolventů prvního a druhého stupně studia z ateliéru Mgr. Mirky Brázdové samostatně vyjadřovalo k ústřednímu tématu. Mladí výtvarníci tu přistupují z různých úhlů k základním otázkám současného života - ke vztahu člověka a přírody, k problematice stáří versus mládí, ke smyslu umění. Některé náměty jsou uchopeny s velkou vážností, jiné jsou příležitostí k výtvarné hře. Zvláštní místo tu mají osobité „sondy“ pod nejrůznější povrchy - pod lidskou kůži, do nitra země, vesmíru, nebo třeba jen pod povrch papíru. Součástí výstavy jsou zejména plošné práce - od kresby, přes malbu pastelem, temperou nebo akrylem, doplní je také několik objektů a drobných prostorových instalací.
Slavnostní vernisáž ve čtvrtek 13. června 2019 v 17 hodin, určená absolventům a jejich rodičům a přátelům, bude také zakončením dlouhodobého hledání vlastní výtvarné cesty a pro mnohé z nich také rozloučením se školou. Pro veřejnost bude výstava otevřena každý den od 14 do 17 hodin, a to až do neděle 23. června.
Galerie Na radnici, Palackého nám. 11, Řečkovice.
Na setkání se těší Komise kultury a školství RMČ.
Vladislav Musil, předseda komise