42 A. Hanzlíčková fotoNa dubnovém mistrovství Evropy v rumunské Bukurešti se Adéla Hanzlíčková zapsala do historie českého zápasu. Brněnská rodačka, začínající jako žákyně sportovní skupiny na ZŠ Horácké náměstí, má za sebou již řadu úspěchů ze světových žíněnek. Doposud získala kromě kadetské a juniorské evropské medaile i stříbrný hattrick z mistrovství Evropy do 23 let, který zakončila bronzem z Mistrovství světa do 23 let. Před třemi lety udělala díru do světa českého zápasu, když díky divoké kartě mohla jako první Češka startovat na olympijských hrách v brazilském Riu. Letos však poprvé vybojovala cenný kov mezi dospělými. Na mistrovství Evropy vítězně přešla přes Litevku, následně položila na lopatky německou reprezentantku a v semifinále získala technickou převahu nad lotyšskou závodnicí. Ve finále čekala Adélu úřadující mistryně světa z Ukrajiny, s tou naše zápasnice svedla vyrovnaný boj, a po bodovém hodnocení na ni zbyla stříbrná příčka.
V historii našeho klubu tak navázala na Gustava Frištenského, který jako jediný získal pro brněnské barvy seniorskou medaili. V české historii dorovnala ženské maximum z roku 2003 a pro Svaz zápasu získala stříbro z mistrovství Evropy po dlouhých dvanácti letech (2007 David Vála).
Můžeme jen doufat, že jí letošní forma vydrží a ukáže se na zářijovém mistrovství světa, kde už bude v sázce účast na olympijských hrách v Tokiu 2020.

Za TAK Hellas Brno, z. s., Ing. Petra Skalická, Ph.D.