Bratři Malinové, banjista Luboš (Druhá tráva), kytarista Pavel a houslista Josef, se společně sešli na pódiu v unikátním projektu nazvaném Malina Brothers, ke kterému přizvali ještě kontrabasistu Pavla Peroutku (Spirituál kvintet). Za několik dekád se objevili jako hudebníci či producenti snad na všech důležitých albech tohoto žánru u nás. Mj. spolupracovali s Robertem Křesťanem, Pavlem Bobkem, Věrou Martinovou, Wabim Daňkem aj. Mají za sebou několik koncertů v USA, vydali tři řadová CD a 24. dubna 2019 chystají natáčení DVD v brněnském SONO centru.
Exkluzivního koncertu se zúčastní legendární Nashvillský hudebník Charlie McCoy, bez nadsázky označovaný jako nejslavnější světový hráč na foukací harmoniku. Natočil celou řadu hitů s takovými legendami, jako jsou Elvis Presley, Simon & Garfunkel, Johnny Cash, Bob Dylan, Kris Kristofferson, Ringo Starr a mnoho dalších. Za svůj život vydal více než 25 sólových alb, ověnčených mnoha cenami (Grammy v r. 1972, instrumentalista roku, ...).
„Už za hluboké totality nás americká country music ovlivňovala a formovala. Jedním z jejích nejvýznamnějších představitelů je právě Charlie McCoy. Nikdy se nám ani nesnilo o možnosti natáčet s hvězdou tohoto formátu“ dodává hudebník Luboš Malina.
Druhým významným hostem je zpěvačka česko - španělského původu Kateřina García (mj. pravnučka Alfonse Muchy), která spolupracovala s řadou muzikantů napříč hudebními žánry (Robert Křesťan a Druhá tráva, Pavel Bobek, Steve Walsh, aj.) a je hostem aktuálního alba Malina Brothers & Kateřina García (2018).
Ojedinělý koncert v brněnském Sono centru bude natáčet Česká Televize. Následné DVD spolu se zpěvníkem skupina představí v následujícím roce, kdy oslaví deset let existence.

Malina Brothers a hosté natáčení DVD

Brno SONO centrum
Středa 24. dubna 2019
Čas 19:00
Předprodej: https://www.sonomusicclub.cz/event/malina-brothers-charlie-mccoy-usa-katerina-garcia/