27 Foto 2Turistický pochod Černohorské šlápoty, který se bude tento rok konat již po sedmnácté, je jeden z prvních letos pořádaných, turistických pochodů. Klub českých turistů Moravská Slavia Řečkovice za podpory MČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora připravil pochod pro příznivce turistiky a pohybu v předjarní, někdy pomaleji, jindy rychleji se k novému životu probouzející přírodě. Pochod je určen pro širokou veřejnost, jak pro ty, kdo se chtějí jen hezky projít v malebné přírodě, tak i pro zkušené účastníky dálkových pochodů. Trasy pochodu různých délek vedou po turistických značených trasách převážně po polních a lesních cestách od Řečkovic a Medlánek až k Černé Hoře. Delší trasy i do Křtin a Adamova. Turisté zavítají, mimo jiné, na vrchol Velká Baba, Kuřimskou horu, do Lelekovic s dřevěnou plastikou Lelkovadlo, na rozhlednu Babí lom, do malebného údolí Ponávky a k Jehnickým rybníkům, na Vranov s poutním kostelem, do hlubokých lesů u Černé Hory a Žernovníku - s možností návštěvy pivovaru v Černé Hoře - a na další zajímavá místa. Na trasách pochodu turisté najdou i řadu studánek, lesních pomníčků a památníků.
Každý účastník pochodu obdrží na startu mapku a popis tras a malé občerstvení a v cíli účastnický list. Na startu i v cíli bude dostatek teplého i studeného občerstvení na doplnění vyčerpaných sil. Připraveno je razítko pochodu i odznak.


27 Foto1Pochod je zařazen mezi mezinárodní pochody IVV (Internationaler Volkssportsverband) a letos i vybrán mezi 200 význačných pochodů Jihomoravského kraje. Za léta pořádání si pochod zajistil stálé místo v kalendáři turistických akcí i v deníčku turistů a každoročně se ho zúčastní více než sto turistů.
Rádi letos uvítáme i Vás na startu pochodu. Těšíme se na Vaši účast.
Za pořadatele
MVDr. František Pokorný
KČT Moravská Slavia Řečkovice